Raskausajan pukeutuminen naisilla

Odotusaika on naisen varmasti yksi upein aika! Jännästi naiset alkavat hehkumaan, kun he odottavat lasta. Monet tulevat äidit haluavat panostaa tulevaan vauvaansa, mutta syytä olisi myös panostaa itseensä. Yksi tärkeä asia mihin tuleva äiti voi panostaa, on äitysvaatehankkinat. Liian moni äiti jotenkin unohtaa, että äitiysvaatteita on olemassa, ja laittavat päälleen ihan samoja vaatteita kuin aina ennenkin, vaikka nämä vaatteet eivät edes istuisi kunnolla. On välillä jopa hieman kurjaa, miten suomalaisten äitien pukeutuminen voi olla niin erilaista, kuin esim. eurooppalaisten äitien.

Keskitytään kuitenkin hyviin asioihin! Suomessakin myydään edullisia äitiys-ja imetysvaatteita, eli ei tässä kenenkään tarvitse köyhtyä sillä, että ostaa hyvin istuvia vaatteita itselleen.

 

Hyvä hyödyke äideille

Äitiysfarkkujen käyttö
Myös farkkuja voi käyttää raskausaikana

Äitiyshousut ovat, voisiko sanoa onneksi, aika pakollinen tarpeellisuus äideille. Ison mahan kanssa on aika vaikea käyttää muita housuja, kuin äitiyshousuja. Ellei nyt halua käyttää college housuja, mitkä nekin voivat olla ihan ok. Jos pelkäät sitä, ettet välttämättä saa oikeaa kokoa housuista, niin muista katsoa, onko ostamallasi verkkokaupalla kokotaulukkoa vaatteille, nimittäin suurin osa verkkokaupoista tarjoaa jonkunlaisen kokotaulukon. Apua voi yleensä myös kysyä asiakaspalvelusta. Verkkokaupasta voi tilata myös kaksi eri kokoa joiden luulee olevan oikeat, ja sitten palauttaa toiset housut, jotka eivät olleet niin hyvät.

Uskollisuus itselleen on tärkää vaatevalinnoissa. Jos käytät yleensäkin farkkuja, on äitiysfarkut sinulle oikea valinta. Niissä olo on sama tuttu turvallinen, kuin muissakin farkuissa, joten ei kannata lähteä ostamaan business äidille tarkoitettuja vaatteita, ellet semmoinen ollut aikaisemminkaan. Äitiysfarkuissa on yleensä paljon valinnanvaraa, ja useat firmat tekevät niitä, joten tarjontaa löytyy.

Jos tykkäät enemmän löhöhousuista, on äitiysfarkut varmasti ihan väärä valinta sinulle. Ota silloin rennommat äitiyshousut, mutta siistit ja istuvat. Käy sovittamassa eri äitiyshousuja, jos siltä tuntuu. Äitiysvaatekaupoissa ollaan varmasti erittäin avuliaita, onhan tämä hyvin spesiaalia aikaa sinulle, tuleva äiti, mutta jos et jaksa käydä kaupoilla, tai jos sinun kaupungissasi ei ole äitiysvaateliiketta, on tietysti äitiysvaateverkkokauppa hyvä idea. Älä pelkää kysyä apua ja neuvoa. Sinulla on myös ehkä ystäviä, joista joku on saanut lapsen, joka mielellään auttaa sinua valitsemaan juuri oikeat äitiysvaatteet.

Huomioi nämä asiat

Kun on valitsemassa äitiysvaatteita, ota huomioon myös seuraavia asioita:
haluatko ostaa tuotteen, joka on monikäyttöinen? Nimittäin nykyisin tehdään paitoja, jotka sopivat sekä äitiysvaatteeksi, että imetysajan vaatteeksi. Nämä ovat yleensä ne suosituimmat, ja ymmärrät varmaan miksi. Jos löydät kauniin äitiyspaidan, jossa ei ole imetysfunkiota, niin osta se paita! Hemmottele itseästi! Älä ole liian kriittinen siitä, että tämä paita käy minulle vain sen yhdeksän kuukauden ajan. Rehellisyyden nimissiä – ei olekin näin, että suurin osa vaatteissamme vaan roikkuu vaatekaapissa, eikä suurinta osaa niistä ole käytetty vuoteen tai kahteen? Meillä on ne muutamat lempparivaatteet, joita ns. kierrätämme, eli pidämme yllämme. Toki on joitakin vaatteita, joita ehkä käyttää aina kesäisin, mutta talvella vaate huilaa. Ole joka tapauksessa rehellinen itsellesi; voit kuitenkin aina myydä vaatteen eteenpäin silloin, kun et sitä oikeasti enää halua tai voi käyttää. Äitiysvaatteet ovat suosittuja kirpparituotteita myös.

Raskausajan housut
Löysemmät housut ovat yleensä mukavammat raskausaikana

Useimmat naiset ja äidit haluavat käytännöllisiä vaatteita, joten kannattaa myös miettiä, että onko tämä (äitiys)vaate semmoinen, jota oikeasti käytän? Jos vastaus on selkeä ei, siirry katsomaan seuraavia tuotteita. Äitiysmekot ja imetysmekot ovat toki semmoisia, mitä ehkä monesti ostetaan juurikin siihen yhteen juhlaan, mutta koska äitiysvaatteista ei yleensä huomaa niiden olevan äitiysvaatteita, niin katso suorilta käsin semmoinen mekko, joka näyttää siltä, että sitä voisi käyttää muulloinkin kuin raskaana ollessa tai imettäessä – ja mikä tärkeämpää – valitse semmoinen verkkokauppa, joka myy tuotteita, jotka soveltuvat myös tavallisillenaisille, eli ei-raskaana oleville, eikä imettäville.